Monday, January 26, 2004

Efter oerhörda påtryckningar från mina fans (både Jessi och Lasse) så ska jag nu välsigna er med en uppdatering. Jag har just kommit hem från Richmond där vi spelade våra två första matcher för säsongen. Tyvärr så har jag varit sjuk ett tag så jag orkade bara med en match. Den var mot en kille från US Naval Academy. Jag vann första set 6-2, men efter det började jag hosta väldigt mycket och fick ont i bröstet. Efter att ha förlorat andra set 3-6 så avgjordes matchen i ett så kallat "super tiebreak", ett vanligt tiebreak fast först till tio poäng, istället för sju. Jag vann tiebreaket med 10-6, och därmed matchen, men blev tvungen att vila matchen efter.

Imorgon ska skolan hylla alla idrottare som fått över 3.0 i betygssnitt förra terminen, inklusive mig själv alltså. Vi ska gå ut på plan i halvtid under basketmatchen och stå där och...hyllas. Jag skulle egentligen inte gå eftersom jag har lektion men skolan är inställd imorgon p.g.a. snö (-11 just nu) så nu kan jag vara med. Det är jag, Robel och vår rumskompis Archi som ska gå men det finns ett stort problem - Coach tvingar oss alltid att vid såna här tillfällen ha på oss vår enormt fula och för korta 80-talsinspirerade lagjacka av märket "Boathouse". I Rebell-Anders anda så har jag nu tagit ur min knutna näve ur fickan och arrangerat en fräck kupp a' la svensk kvällstidning. Vi ska trotsa Coach och dyka upp i civilkläder. Fortsättning följer...

Extra! Extra! Extra! Härmed lovar jag, Joakim Arhammar att från och med nu stava ordet "citationstecken" som det stavas och inte "situationstecken" som det borde stavas enligt mig. Även detta efter påtryckningar från en av mina alerta läsare.

Till sist: Här är min trupp till World Cup i hockey i höst:


Per-Johan Axelsson, Peter Forsberg, Henrik Zetterberg, Tomas Holmström, Kristian Huselius, Niklas Sundström, Daniel Alfredsson, Fredrik Modin, Mikael Renberg, Mats Sundin, Markus Näslund, Henrik Sedin, Jörgen Jönsson,

Daniel Tjärnqvist, Dick Tärnström, Kenny Jönsson, Mattias Öhlund, Kim Johnsson, Mattias Norström, Niklas Lidström,

Tommy Salo, Mikael Tellqvist, Stefan Livh

Några synpunkter?

Tuesday, January 13, 2004

Nu är jag "hemma" i Radford igen (jo, jag sätter fortfarande ut situationstecken när jag skriver det). Washingtonresan var rolig och den stora höjdpunkten var förstås att se fem NHL-matcher, från pressboxen. Där fick man käka så mycket popcorn, kakor och glass som man orkade och dricka läsk eller kaffe. I varje periodpaus sprang en tjej runt och gav oss statistik från matchen och efter varje gång speakern sagt något till publiken så upprepade han det igen bara för oss i pressboxen. Efter matcherna gick jag ner i omklädningsrummet och träffade spelarna. Jag är nu nästan klar med min artikel om Jaromir Jagr som jag träffade efter en träning, nästan sju sidor lång blir den.

I år tar jag sex olika kurser, vilket är mer än nånsin. Alla klasserna verkar väldigt intressanta men det kommer bli mycket jobb. Förra året hade jag ett snitt på 3.2 (av 4) så det var jag nöjd med. I år tar jag Digital Imaging, Team Work and Communication, Public Ppeaking, Media and Society, Sports Psychology och International Studies. Jag är nu helt klar med de kurser som man tvingas att ta (som biologi, religon, geologi osv.) så alla kurser jag kommer ta från och med nu är kurser jag valt själv.

Vi hade första tennisträningen igår, då vi spelade utomhus. Det var lite kallt men ändå kul att kunna spela utomhus i början av januari!

Wednesday, January 07, 2004

Tankte bara meddela att jag ar kvar i Washington tills den 10:e januari (skolan borjar den 12:e). Nu sitter jag i ett bibliotek, jag har varken telefon eller internet i lagenheten dar jag bor. Vi hors, god jul och gott nytt ar igen!