Thursday, December 23, 2004

Dan före doppardan och jag är alltså hemma i Sverige. Skolan gick bra i år igen och mina betyg var 3.56 av 4 sammanlagt, vilket jag är nöjd med. Alla julklappar är köpta och inslagna, allt som saknas är lite rim. Om en timme ska jag till familjen Arhammar/Pakarinen som på något sätt lyckats rivit åt sig värdskapet för den traditionella uppesittarkvällen med rimstuga. Jag har även hört rykten om att det fanns röster för ett julaftonsfirande i Hägersten i år, men någon måtta får det väl vara? Lite förändringar kan även en traditionalist som jag gå med på, men i fortsättningen ska jag vara på min vakt för överdrivna ändringar i julfirandet.

God Jul och Gott Nytt År!

Friday, December 17, 2004

Dagens höjdpunkt (Onsdag, 15/12):

Kommentarer överflödiga, klockan är nu 22:45 och imorgon drar jag äntligen hem.

Wednesday, December 15, 2004

Dagens höjdpunkt (Tisdag, 14/12):

Imorgon har jag mitt sista prov för året så jag har pluggat för det mest hela dagen. Dagens höjdpunkt var dock när vår lärare bjöd på donuts i morse. Jag bor i do-nötternas förlovade land men idag var ändå den första gången sen i våras som jag åt en donut.
Dagens höjdpunkt (Måndag, 13/12):

Hmm...ingen höjdardag idag. Sov inget vidare, gjorde inte särskilt bra ifrån mig på mitt prov, förlorade mycket oväntat i fotbollsspel mot Robel och hade en dålig middag. Dagens höjdpunkt får bli att jag öppnade tisdagens adventspaket en dag för tidigt, och i paketet låg min nya favoritgodis, "Salmiak Shot".

Monday, December 13, 2004

Dagens höjdpunkt (Söndag, 12/12):

Dagens höjdpunkt var att jag fixade skjuts åt mig och Robel till flygplatsen i Washington.

Och nej...vi åker inte med Jay.

Det ässet får stanna i rockärmen lite till.

Sunday, December 12, 2004

Dagens höjdpunkt (Lördag, 11/12):

Min indiska rumskompis Jay köpte en bil idag...den höjdpunkten tar jag del av i form av skjuts.

Saturday, December 11, 2004

Dagens höjdpunkt (Fredag, 10/12):

Idag har jag i princip pluggat nonstop och jag har verkligen varit effektiv. Bara idag har jag gjort cirka 80% av en hemsida som ska vara klar till nästa vecka, och även memorerat 120 frågor som jag har prov på nu på måndag. Dagens höjdpunkt var dock när jag tog en paus från pluggandet och åt upp en lakritsgodis som jag fick i dagens adventskalender.

Friday, December 10, 2004

Dagens höjdpunkt (Torsdag, 9/12):

Dagens höjdpunkt var när jag och Robel skålade på att om exakt en vecka sitter vi på planet hem till Sverige.

Thursday, December 09, 2004

Idag hade jag min sista lektion i min datakurs (förutom slutprovet nästa vecka) och det var väldigt skönt. De två sista veckornas lektioner har olika personer kommit in och pratat om vilka olika datautbildningar som skolan erbjuder. Totalt ointressant för mig förstås eftersom jag redan har valt en annan inriktning på min utbildning. Därför har jag i två veckor fått sitta och lyssna på massa information som absolut inte angår mig, vilket har varit trist. Extra trist är dock hur de presenterar alla utbildningar - allting handlar om pengar. Allt de pratar om är hur höga ingångslöner folk med datautbildning har och hur lätt det är att få bra jobb. Med bra jobb menar de att man tjänar mycket pengar. Som gammal smygpunkare så blir jag äcklad av att höra allt prat om hur mycket pengar som man kan tjäna, utan att de en enda gång nämner om det är ett intressant eller roligt jobb. De som utbildar sig till lärare till exempel, får de att framstå som dumma, eftersom ingångslönen är ofta hälften så låg som inom datasektorn. Och de flesta i klassrummet verkar suga in varenda ord som sägs, målet är att bli så rik som möjligt. Visst finns det många som tycker det är jätteintressant att jobba med datorer, men det är trist att sitta och lyssna på när de olika talarna kommer fram och har pengar som enda motivation för varför man ska skaffa sig en datautbildning.

Idag spelade vi tennis för första gången sen i oktober...utomhus. Det var fint väder så Coach bestämde sig för att vi skulle träna. Problemet är bara att reglerna för college tennis säger att en tränare inte får beordra sina spelare att träna efter ett visst datum (någon gång i november), så Coach blev tvungen att köra en fräckis. Han e-mailade helt enkelt hela laget och sa att våra lagkaptener har arrangerat en träning idag och alla måste komma. Det hade de naturligtvis in gjort, men fräckisen lyckades och alla kom och tränade.

Det var det om det...nu:

Dagens höjdpunkt (Onsdag, 8/12):

Dagens höjdpunkt denna onsdag, precis som alla onsdagar: Nytt South Park-avsnitt (Min favoritserie på TV).

Wednesday, December 08, 2004

Dagens höjdpunkt (Tisdag, 7/12):

Dagens höjdpunkt var utan tvekan att jag fick ett A i kursen "Writing for Public Relations". Jag skrev slutprovet idag och gjorde mycket bra ifrån mig. Nu gäller det bara att göra lika bra ifrån mig i de fem andra kurserna...

Tuesday, December 07, 2004

Dagens höjdpunkt (Måndag, 6/12):

Nu börjar det verkligen dra ihop sig i skolan. Imorgon har jag min första final exam (slutprov, oftast på allt man lärt sig hela terminen). Sammanlagt har jag fyra slutprov och för att göra det lite lättare för oss så har just den här läraren lagt slutprovet en vecka tidigare, så man kan plugga till de andra kurserna nästa vecka. Dagens höjdpunkt var att jag just gjort klart ett stort projektarbete som ska lämnas in imorgon.

Monday, December 06, 2004

(Går)Dagens höjdpunkter (Lördag, 4/12 och Söndag, 5/12):

Som ni vet så är jag väldigt mån om mina läsare så nu när jag har missat en dag så bjuder jag istället tillbaka med två höjdpunkter på samma dag. Lördagens höjdpunkt var när jag kom för sent till jobbet på gymmet. När man är försenad så är ofta alla de bästa stationerna tagna och man får ta det enda som finns kvar, oftast att sitta vid ingången och dra kort. Men igår när jag kom sent så hade ingen, helt obegripligt nog, tagit "Station 3" som enligt mig är den klart mest attraktiva. Jobbet där går ut på att se till att alla som lyfter hantlar sköter sig. När man jobbar där så sitter man undanskymt och kan göra roliga saker som att slöa och spela dataspel.

Söndagens höjdpunkt var också relaterat till jobbet. Vi har en halvtimmes rast som alla måste ta ut vid olika tider, så att det alltid finns tillräckligt med folk på de olika stationerna. Efter någon timme så var det dags för killen som satt uppe i basketbollhallen att ta rast och jag blev utsedd att sitta där istället för honom. Just när jag satt där så började skolans damvolleybolllag att träna. Sällan har jag kunnat utse en mer självklar dagens höjdpunkt.

Friday, December 03, 2004

Dagens höjdpunkt (Fredag, 3/12):

Dagens höjdpunkt var helt klart att öppna ett paket i min adventskalander som innehöll en rykande färsk Se och Hör. Äntligen fick jag reda på hur det egentligen står till med Mette-Maris pappas strippklubbsbesök och Silvias hemliga skönhetsopertioner.

Thursday, December 02, 2004

Dagens höjdpunkt (Torsdag, 2/12):

Två av Robels svenska kompisar kom på besök idag från New York och de kommer stanna här hela helgen. Dagens höjdpunkt var helt enkelt att de är här.
Hmmm...jag måste erkänna att det här "dagens höjdpunkt" projektet är lite förvirrande på grund av tidsskillnaden. Som Pappa Anders mycket riktigt påpekade i sin förra kommentar så har ni redan upplevt dagens höjdpunkt innan jag ens har upplevt dagen. Ni får helt enkelt skriva er dagens höjdpunkt där jag skrivit min dagens höjdpunkt (som alltså blir gårdagens höjdpunkt för er). Det här är för övrigt anledningen till att Tillbaka till framtiden är den enda lyckade tidsresefilmen, det är helt enkelt för krångligt.

Om ni vill skriva kommentar, skriv bara under någon dag som passar!

Dagens höjdpunkt (Onsdag, 1/12):

Anledningen till att jag skriver den här bloggen är ungefär 50/50 - 50% för min egen skull och 50% för er där hemma. Jag är som ni säkert redan vet mitt eget största fan och jag tycker alltid det är lika kul att läsa mina gamla inlägg. Det finns ett av dessa som sticker ut lite mer än de andra, mitt allra längsta inlägg någonsin, det om Rebell-Anders och familjens resa till New York. Dagens höjdpunkt var att jag läste det igen, för första gången på väldigt länge och kom ihåg hur roligt det var. Tryck på den här länken för att läsa om Rebell-Anders.

Wednesday, December 01, 2004

NYTT TEMA FÖR BLOGGEN!

Från och med idag introducerar jag en ny sorts blogg som förhoppningsvis kommer bli mer interaktiv. Den här versionen av bloggen kommer uppdateras varje dag fram till min hemresa den 16:e december. Jag fick iden när jag som vanligt satt och längtade efter att få öppna det första av mina adventskalender-paket från Jenny, Jessica och Julia. Jag tänkte på vad kul att man har något litet roligt varje dag fram till hemresan.

När jag tänkte på det så tänkte jag också på att det händer ju faktiskt åtminstone någon rolig sak varje dag, med eller utan adventskalender, så därför så ska jag från och med nu skriva på bloggen varje dag om "dagens höjdpunkt". Förhoppningsvis kan även ni läsare dela med er av er personliga "dagens höjdpunkt". Vilken positiv blogg det kan bli! Jag är ett geni!

Alltså...

  • Fram till min hemresa den 16:e december ska jag utnämna något som hänt mig till "dagens höjdpunkt", och förhoppningsvis kan ni andra också dela med sig av era highlights.
Dagens höjdpunkt (Tisdag, 30/11): När man går till kafeterian här i skolan så får man välja om man vill sitta där och äta, eller om man vill ta med sig maten ut. Om man väljer att ta med sig så får man en vit frigolitbox där man får försöka klämma in så mycket mat man kan. Det enda kravet är att man ska kunna stänga boxen och att trycket inte är så hårt att den öppnas av sig självt. Idag så valde jag att ta ut maten och i vanlig ordning så blandades olika maträtter friskt för att utnyttja frigolitboxens area maximalt. Nu föll det sig så att tre kycklingfileer med currysås hamnade ovanpå tre burritos, något som jag var lite orolig över. Skulle mina burritos bli mjuka och såsiga och kanske rent utav oätbara? Jag gick hem och åt upp kycklingfileerna tillsammans med ris som jag tryckt in i tomrummen mellan maträtterna.
Med kycklingfileerna och riset undanröjt så kom jag då fram till mina burritos. De var onekligen såsiga, aningen mjuka men smakade alldeles, alldeles underbart. Currysåsen tog burriton till en helt ny nivå och dagens höjdpunkt var nådd.